آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

به گزارش مجله سرگرمی، در این مطلب دستورالعمل تهیه دمپخت زعفرانی را به شما عزیزان آموزش داده ایم.

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

به گزارش، دمپخت زعفرانی زرد رنگ یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه است. این غذا رنگ طلایی زیبایی دارد و بسیار هم خوش عطر است. پلو زعفرانی فقط از زعفران برای رنگ و طعم بهره می گیرد، اما در این دمپخت زعفرانی هم از زردچوبه و هم زعفران برای بدست آوردن رنگی طلایی استفاده می گردد.

دمپخت در واقع نوعی کته است که علاوه بر برنج، مواد دیگری هم به آن اضافه می گردد. انواع دمپخت مشهور مثل دمپخت آبادانی، دمپخت گوجه ساده و دمپخت با گوشت و مرغ از سایرین شناخته شده تر هستند. دمپخت زعفرانی در واقع مجموعه ای از فرهنگ های غذایی ایران، تایلند و هند را در برمی گیرد و می توان آن را با انواع سبزیجات، گوشت و مرغ درست کرد.

نخود فرنگی، گوجه و ادویه های خوشبو پای ثابت این غذا هستند. برای اینکه یک رنگ طلایی زیبا به دست آید، از دو ادویه طلایی زردچوبه و زعفران استفاده می گردد. زردچوبه در تایلند به زعفران فقرا مشهور است. این ادویه علاوه بر رنگ زرد دارای خواص سلامتی بسیاری است.

برای درست کردن دمپخت زعفرانی می توانید از مرغ بهره ببرید و یا فقط آب مرغ را برای بخش مایع غذا انتخاب کنید. در صورتی که گیاهخوار هستید و یا آب مرغ در دسترس شما نیست می توانید از آب عصاره سبزیجات و یا آب معمولی بهره ببرید. برای نوعی که با مرغ درست می گردد کل عملیات درست کردن غذا فقط در یک قابلمه انجام می گردد و احتیاجی نیست مرغ را جداگانه بپزید.

برای درست کردن این غذا به مقداری گوجه فرنگی، نخود سبز و پیاز احتیاج دارید. اگر به این سه ماده توجه کنید می بینید که رنگ قرمز گوجه و رنگ سبز نخود سبز با زردی زعفران و زردچوبه یک ترکیب رنگی زیبا را می سازد که اشتهای هر کسی را تحریک می نماید بخصوص بچه های بد غذا. اگر زعفران هم ندارید می توانید فقط از زردچوبه بهره ببرید.

روغن گیاهی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1/4 پیمانه (ریز خرد شده)

فلفل چیلی خشک: 1/8 تا 1/4 قاشق چای خوری (یا فلفل کاین)

فلفل دلمه ای قرمز: 1/4 پیمانه

گوجه فرنگی: 1 عدد

برنج دانه بلند: 2 پیمانه

آب مرغ: 4 پیمانه

لیمو ترش: 1 عدد

سس سویا: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/2 قاشق چای خوری

زعفران: 1/4 تا 1/3 قاشق چای خوری (اختیاری)

نخود سبز: 1/4 پیمانه

نمک: به مقدار لازم

ریحان تازه: مقداری برای تزئین

1. پیاز، گوجه و فلفل دلمه ای را نگینی کنید. پیاز نگینی ریز باشد. سیر را هم ریز خرد کنید.

2. یک قابلمه گود را روی حرارت متوسط به بالای گاز بگذارید. روغن را اضافه کنید و کف قابلمه پخش کنید سپس پیاز، سیر و چیلی را اضافه کنید. حدود 1 دقیقه سرخ کنید تا عطر و بوی آن ها بلند گردد.

3. فلفل دلمه ای قرمز و گوجه را اضافه کنید. 1 دقیقه دیگر سرخ کنید.

4. برنج را اضافه کنید و بهم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

5. آب مرغ یا آب را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید.

6. آب لیمو، سس سویا، زردچوبه و زعفران (در صورت استفاده) را اضافه کنید. خوب بهم بزنید.

7. وقتی آب مرغ آغاز به حباب زدن کرد، درب قابلمه را کاملا ببندید و حرارت را به کم کاهش دهید. بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه برنج بپزید یا تا زمانی که تمام آب یا بیشتر آن جذب شده باشد.

8. درب قابلمه را بردارید و نخود های سبز را اضافه کنید، به آرامی بهم بزنید تا نخود با آن مخلوط گردد.

9. درب قابلمه را بگذارید و گاز را خاموش کنید. حالا بگذارید قابلمه روی همان شعله خاموش بماند تا با گرمای باقیمانده گرم گردد. حدود 10 دقیقه یا تا زمان سرو کردن بگذارید روی شعله خاموش بماند. حرارت باقیمانده داخل قابلمه یاری می نماید تا هر مقدار آبی که داخل قابلمه مانده، جذب شده و برنج به طور کامل بپزد و دم کند. همچنین نخود سبز فریز شده را به نحو خوبی می پزد. برنج به این روش به مدت 1 ساعت یا بیشتر گرم خواهد ماند که زمانی را به ما برای آماده کردن چیز های دیگر مثل سالاد می دهد.

10. درب قابلمه را بردارید و برنج را با چنگال یا چاپ استیک بهم بزنید تا از هم باز گردد. مزه کنید و در صورت احتیاج مقداری نمک اضافه کنید.

11. روی آن را با ریحان تازه تزئین کنید و با سالاد یا ترشی سرو کنید.

دمپخت گوجه زعفرانی در کشور آمریکا با نام Arroz con polo که یک نوع پلوی اسپانیایی است شناخته می گردد. پلوی اسپانیایی تقریبا شبیه به همین دمپخت ایرانی و با تفاوت های جزئی است. در واقع این نوع غذا در اکثر نقاط دنیا با اشکالی مشابه در اکثر نقاط دنیا درست می گردد و بسیار خوش طعم است. همه آن ها خوش طعم، راحت و همراه با نخود هستند. این پلو با مرغ درست می گردد. در اینجا از سینه مرغ استفاده شده، اما شما می توانید از ران مرغ هم بهره ببرید.

سینه مرغ: 2 عدد کوچک

نمک دریا: 1/2 قاشق چای خوری

فلفل سیاه: 1/4 قاشق چای خوری تازه آسیاب شده

پیاز: 1 عدد کوچک

فلفل دلمه قرمز: 2 عدد (در اینجا از فلفل کبابی استفاده شده)

سیر: 2 حبه بزرگ

برنج دانه کوتاه: 1 پیمانه

فلفل چیلی: 1 قاشق چای خوری

پودر زیره: 2 قاشق چای خوری

پودر پاپریکا: 1 قاشق چای خوری

زعفران: 1/2 قاشق چای خوری

برگ بو: 1 عدد

سس کچاپ: 2 قاشق غذاخوری

آب: 1/2 پیمانه

فلفل دلمه ای سبز: 2 عدد

نخود سبز: 1 پیمانه

جعفری و گشنیز: 3 قاشق غذاخوری

1. پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سیر را له کنید. فلفل سبز را شسته و سر و دانه های آن را گرفته و نگینی درشت خرد کنید. فلفل کبابی را هم نگینی کنید. نخود های منجمد را داخل کاسه بگذارید تا در حین به آرامی یخ زدایی شوند. احتیاجی نیست که مرغ را بشویید. واقعا اینکه اکثر افراد این کار را می نمایند نمی توان توجیهی انجام داد. تمامی باکتری ها هنگام پختن مرغ از بین می روند شما با شستن مرغ فقط این باکتری ها را روی سینک ظرفشویی پخش می کنید. چربی اطراف را جدا کنید و هر دو طرف آن را با نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده مزه دار کنید. من سینه مرغ را با استفاده از انبر آشپزی بر می گردانم تا هیچ تماسی با دست من نداشته باشد.

2. قابلمه را روی حرارت متوسط به بالایی گاز بگذارید و 2 قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. وقتی قابلمه داغ شد، سینه مرغ مزه دار شده را اضافه کنید و هر طرف آن را به مدت 5 تا 7 دقیقه قهوه ای کنید یعنی کلا 10 تا 14 دقیقه برای دو طرف آن. لازم نیست که سینه مرغ به طور کامل بپزد، چون بعدا در آب برنج پخته می گردد. وقتی مرغ قهوه ای شد، آن را از قابلمه درآورده و داخل بشقاب بگذارید و بگذارید استراحت کند.

3. دما را پایین بیاورید و 1 قاشق دیگر روغن زیتون و پیاز نگینی را اضافه کنید. بهم بزنید تا پیاز تفت بخورد. پیاز ها رطوبتشان را آزاد خواهند کرد و حجمشان کم می گردد. این ذره های قهوه ای رنگ به مرغ مزه می دهند. بعد فلفل دلمه کبابی و سیر رنده شده یا له شده را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید.

4. حرارت را تا حد متوسط کم کنید و برنج، کچاپ، ادویه، زعفران و برگ بو را اضافه کنید. بهم بزنید و بگذارید برنج حدود 1 تا 2 دقیقه کمی تفت بخورد.

5. آب مرغ و سینه مرغ را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید روی حرارت متوسط به پایین به مدت 7 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که مرغ به طور کامل پخته گردد، قل بخورد. بعد از 7 دقیقه مرغ را درآورده روی تخته برش بگذارید و آن را دو نصف کنید تا ببینید به طور کامل پخته است یا خیر. اگر مرغ کامل پخته بود آن را دوباره داخل بشقاب بگذارید. همه چیز را داخل قابلمه بهم بزنید و بگذارید برنج بپزد. این کار حدود 10 تا 15 دقیقه بپزد.

6. بعد از 10 دقیقه، یک قاشق داخل برنج بزنید و ببینید برنج پخته است و میزان نمک و فلفل آن کافی است. در صورت احتیاج نمک و یا فلفل سیاه اضافه کنید. من معمولا نمک نمی زنم، چون آب مرغ نمک دارد. حالا فلفل دلمه سبز نگینی و نخود سبز را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت متوسط به پایین بگذارید 5 تا 7 دقیقه دیگر بماند. در این مدت، مرغ را نگینی یا ریش ریش کنید. بعد مرغ را به قابلمه اضافه کنید و کل مواد را هم بزنید و مزه کنید.

7. پس از اینکه دمپخت زعفرانی آماده شد آن را داخل بشقاب بکشید و با جعفری و گشنیز خرد شده تزئین کنید. باقیمانده برنج را به مدت 3 روز می توان در یخچال نگهداری کرد.

در دستور اول سس سویا گفته شده که بیشتر جنبه افزودن رنگ به غذا را دارد شما همین کار را می توانید با مقداری رب انار ترش انجام دهید و یا مانند دستور دوم فقط کمی کچاپ اضافه کنید. حواستان باشد از رب گوجه استفاده نکنید. رب گوجه خیلی در ظاهر غذا اثر می گذارد و رنگ آن به جای طلایی بیشتر به نارنجی می برد.

از آنجایی که زعفران قیمت بالایی دارد، استفاده از آن در هر دو مورد کاملا اختیاری است، شما رنگ زرد غذا را تنها با استفاده از زردچوبه مرغوب می توانید به دست آورید.

معمولا نخود سبز در زمان کوتاهی می پزد بنابراین احتیاجی به پیش پخت آن ها نیست. در این دستورالعمل ها از نخود فریز شده استفاده شده است تا بدون میکروب باشد.

دمپخت با مرغ را هم می توان با سینه مرغ و هم ران مرغ درست کرد. در صورتی که بخواهید آن را برای جمعیت زیاد درست کنید بهتر است مرغ را ریز خرد کنید تا در غذای همه به اندازه مساوی باشد. همچنین منظور از یک سینه مرغ نصف یک سینه مرغ کامل است.

منبع : برترینها

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 49706

به "آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید